poniedziałek, 5 grudnia 2011

Dip z sera pleśniowego z orzechami włoskimi i miodem






























Zauważyliście, że reklamy Biedronki są niezwykle błyskotliwe i zabawne? Moją ulubioną jest reklama z paluszkami, które schowały się w DiPIE. Myślę, że sieć sklepów Biedronka ma już określoną grupę stałych klientów, dlatego może sobie pozwolić na śmiałe reklamy by przyciągnąć młodsze pokolenie.
Dlaczego o tym piszę? Ponieważ bohaterem dzisiejszej notki, podobnie jak w reklamie jest dip.
Gęsty sos z sera pleśniowego typu blue, z dodatkiem orzechów włoskich smakuje wyśmienicie na zgrabnych małych sucharkach. Całość polana miodem to już prawdziwe niebo dla mojego podniebienia. A jeśli sucharki wam nie odpowiadają, możecie je wymienić na paluszki, marchewkę, czy rzodkiewkę.


Dip z sera pleśniowego, z orzechami włoskimi i miodem
120 g sera typu blue z niebieską pleśnią
200 g jogurtu naturalnego
garść orzechów włoskich
świeżo mielony pieprz
szczypta soli
miód do polania
małe sucharki

Do wysokiego naczynia kruszymy ser, wlewamy jogurt naturalny i dodajemy pieprzu. Miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy posiekane orzechy włoskie. Dipem smarujemy sucharki i polewamy miodem lub maczamy w nim chrupkie warzywa jak np. marchewka.



Tosia

20 komentarzy:

  1. sucharki wyglądają smakowicie :)


    http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Matko!!! Aż sie brzydko zaśliniłam....świetny ten dip!

    OdpowiedzUsuń
  3. Gdzie ser tam ja! Bardzo fajna jesienna przekąska :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Rzeczywiście, może być smaczne! ;) Choć sera pleśniowego z miodem jeszcze nie próbowałam! ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. TV nie ogladam, a polskiej nawet nie posiadam, ale wyguglam te reklamy z czystej ciekawosci :)
    A z plesniowymi serami to moglabym wziac slub, tak je kocham. Dlatego ten dip to cos zdecydowanie dla mnie!

    OdpowiedzUsuń
  6. Reklamy Biedry są świetne :). Tak jak i te małe sucharki ;)
    Przepis na dip ciekawy - lubię takie przekąski :)

    OdpowiedzUsuń
  7. pomysł na taki dip jest doskonały i muszę koniecznie go wypróbować :) z sucharkami wydaje się, że pasuje idealnie ;]

    OdpowiedzUsuń
  8. Ale boski! To musi być smak! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. nie przepadam za sucharami, więc zjadłabym z krakersami. Super połączenie smaków i warte przetestowania!zapiszę sobie i może wykorzystam na święta?

    OdpowiedzUsuń
  10. genialny przepis, muszę go zrobić, fenomenalny.

    I też lubię biedronkowe reklamy :)
    Pozdrawiam
    Monika
    www.bentopopolsku.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  11. orzechy, pleśniak i miód - mistrzowskie połączenie

    OdpowiedzUsuń
  12. pycha! po pierwsze uwielbiam ser pleśniowy, po drugie to połączenie jest idealne, a po trzecie... po prostu aż ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń
  13. o matko! uwielbiam takie specyfiki! :)

    chyba padne zaraz! Takie pysznosci ;*

    OdpowiedzUsuń
  14. Pyszności! To coś dla mnie - wprost uwielbiam połącznie sera pleśniowego i miodu.
    I jak cudnie sie prezentuje na tych maleńkich grzaneczkach!

    Jestem zauroczona :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Pychotka!!!!!!!!Serów uwielbiam!:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Świetne połączenie smaków :) A i przyjemnie się chrupie dzięki orzechom :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Uwielbiam to połączenie smaków, choć zawsze robiłam to wersji najprostszej, czyli kładłam na kanapkę ser, potem orzechy i miód. Nie pomyślałam, że można z tego zrobić dip a przecież to świetny pomysł :-)

    OdpowiedzUsuń

Ze względu na sporą ilość przychodzącego spamu, byłyśmy zmuszone włączyć na kilka dni weryfikacje obrazkową.
Z góry przepraszamy za utrudnienia przy komentowaniu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...