Zauważyliście, że reklamy Biedronki są niezwykle błyskotliwe i zabawne? Moją ulubioną jest reklama z paluszkami, które schowały się w DiPIE. Myślę, że sieć sklepów Biedronka ma już określoną grupę stałych klientów, dlatego może sobie pozwolić na śmiałe reklamy by przyciągnąć młodsze pokolenie.
Dlaczego o tym piszę? Ponieważ bohaterem dzisiejszej notki, podobnie jak w reklamie jest dip.
Gęsty sos z sera pleśniowego typu blue, z dodatkiem orzechów włoskich smakuje wyśmienicie na zgrabnych małych sucharkach. Całość polana miodem to już prawdziwe niebo dla mojego podniebienia. A jeśli sucharki wam nie odpowiadają, możecie je wymienić na paluszki, marchewkę, czy rzodkiewkę.
Dip z sera pleśniowego, z orzechami włoskimi i miodemDlaczego o tym piszę? Ponieważ bohaterem dzisiejszej notki, podobnie jak w reklamie jest dip.
Gęsty sos z sera pleśniowego typu blue, z dodatkiem orzechów włoskich smakuje wyśmienicie na zgrabnych małych sucharkach. Całość polana miodem to już prawdziwe niebo dla mojego podniebienia. A jeśli sucharki wam nie odpowiadają, możecie je wymienić na paluszki, marchewkę, czy rzodkiewkę.
120 g sera typu blue z niebieską pleśnią
200 g jogurtu naturalnego
garść orzechów włoskich
świeżo mielony pieprz
szczypta soli
miód do polania
małe sucharki
Do wysokiego naczynia kruszymy ser, wlewamy jogurt naturalny i dodajemy pieprzu. Miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy posiekane orzechy włoskie. Dipem smarujemy sucharki i polewamy miodem lub maczamy w nim chrupkie warzywa jak np. marchewka.
Tosia
sucharki wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńhttp://wszystkoogotowaniuks.blogspot.com
Matko!!! Aż sie brzydko zaśliniłam....świetny ten dip!
OdpowiedzUsuńGdzie ser tam ja! Bardzo fajna jesienna przekąska :)
OdpowiedzUsuńjej no pycha :D
OdpowiedzUsuńRzeczywiście, może być smaczne! ;) Choć sera pleśniowego z miodem jeszcze nie próbowałam! ;)
OdpowiedzUsuńTV nie ogladam, a polskiej nawet nie posiadam, ale wyguglam te reklamy z czystej ciekawosci :)
OdpowiedzUsuńA z plesniowymi serami to moglabym wziac slub, tak je kocham. Dlatego ten dip to cos zdecydowanie dla mnie!
Reklamy Biedry są świetne :). Tak jak i te małe sucharki ;)
OdpowiedzUsuńPrzepis na dip ciekawy - lubię takie przekąski :)
Ale to musi być dobre!
OdpowiedzUsuńGenialne!
OdpowiedzUsuńAle boski! To musi być smak! :)
OdpowiedzUsuńnie przepadam za sucharami, więc zjadłabym z krakersami. Super połączenie smaków i warte przetestowania!zapiszę sobie i może wykorzystam na święta?
OdpowiedzUsuńgenialny przepis, muszę go zrobić, fenomenalny.
OdpowiedzUsuńI też lubię biedronkowe reklamy :)
Pozdrawiam
Monika
www.bentopopolsku.blogspot.com
orzechy, pleśniak i miód - mistrzowskie połączenie
OdpowiedzUsuńpycha! po pierwsze uwielbiam ser pleśniowy, po drugie to połączenie jest idealne, a po trzecie... po prostu aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńo matko! uwielbiam takie specyfiki! :)
OdpowiedzUsuńchyba padne zaraz! Takie pysznosci ;*
Pyszności! To coś dla mnie - wprost uwielbiam połącznie sera pleśniowego i miodu.
OdpowiedzUsuńI jak cudnie sie prezentuje na tych maleńkich grzaneczkach!
Jestem zauroczona :)
Pychotka!!!!!!!!Serów uwielbiam!:)
OdpowiedzUsuńŚwietne połączenie smaków :) A i przyjemnie się chrupie dzięki orzechom :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam to połączenie smaków, choć zawsze robiłam to wersji najprostszej, czyli kładłam na kanapkę ser, potem orzechy i miód. Nie pomyślałam, że można z tego zrobić dip a przecież to świetny pomysł :-)
OdpowiedzUsuń