wtorek, 17 stycznia 2012

Pasta z awokado

Można powiedzieć, że ta pasta to samo zdrowie! Tyle ziół i nienasycone tłuszcze z awokado świetnie wpływają na nasz organizm (zresztą, czy ten kolor może kłamać?). Uzależniłam się od tej pasty już jakiś czas temu, więc nie będę dłużej egoistką i podzielę się tym prostym przepisem. Najlepiej smakuje na pumperniklu, czy świeżej chrupiącej bagietce. 

Pasta z awokado 
- 1 dojrzałe awokado
- garść świeżej bazylii
- garść świeżej kolendry
- garść świeżej natki pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- sok z 1 limonki
- 1 łyżka oliwy
- sól
- pieprz

Obierz awokado ze skórki i wyjmij pestkę. Pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do blendera razem z resztą składników. Zmiksuj na gładką masę i gotowe!

Śliwka

21 komentarzy:

  1. Ale kolor. taki piękny! Robiłam ostatnio pastę z awokado i potwierdzę, że warto spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam! I dzisiaj kupiłam nowe awokado.
    Cudny kolor!

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudowny kolor :) Bardzo lubię takie pasty.

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglada przepieknie i choc za awokado nie przepadam, skosztowalabym troche, chocby po to, by poprawic sobie humor cala ta zielenia :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pieknie sie prezentuje:) Zielony to moj ulubiony kolor hehe Smaczne i zdrowe:)

    OdpowiedzUsuń
  6. skusze sie i jutro ja popelnie:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubie taką pastę (choć nie dodawałam nigdy do niej świeżych ziół), fajnie sprawdza się zamiast masła :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ale ta past musi pachnieć!

    OdpowiedzUsuń
  9. Jaka piękna zieleń! Już dla samego koloru chętnie ją zrobię, na poprawę humoru:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Oj tak, ten kolor jest magiczny!

    OdpowiedzUsuń
  11. Ale śliczny kolor! Bardzo lubię takie pasty :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ale intensywnie zielona! Przepięknie i przesmacznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Hehe,toż to zwykłe guacamole :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Zielone czytaj zdrowe, widać ze zdrowe, bo smacznie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  15. Zelektryzował mnie kolor! Od razu poczułam przypływ energii:)

    OdpowiedzUsuń
  16. nie będe oryginalna; niesamowity kolor!
    akurat mam jedno dojrzałe awokado, ale niestety brak kolendry i bazylii - ta druga w ogóle nie chce mi się trzymać o tej porze roku, a cuda wyczyniam, by ją utrzymać. :(

    OdpowiedzUsuń
  17. Ja zawsze robiłam w wersji z twarogiem i czosnkiem:). Bardzo zdrowe i w dodatku jakie pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  18. zielono i bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  19. uwielbiam tę pastę nawet bardziej niż guacamole. Zdrowe i pyszne:-)

    OdpowiedzUsuń
  20. Moim zdaniem za dużo ziół, przytłaczają smakiem.

    OdpowiedzUsuń

Ze względu na sporą ilość przychodzącego spamu, byłyśmy zmuszone włączyć na kilka dni weryfikacje obrazkową.
Z góry przepraszamy za utrudnienia przy komentowaniu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...