Można powiedzieć, że ta pasta to samo zdrowie! Tyle ziół i nienasycone tłuszcze z awokado świetnie wpływają na nasz organizm (zresztą, czy ten kolor może kłamać?). Uzależniłam się od tej pasty już jakiś czas temu, więc nie będę dłużej egoistką i podzielę się tym prostym przepisem. Najlepiej smakuje na pumperniklu, czy świeżej chrupiącej bagietce.
- 1 dojrzałe awokado
- garść świeżej bazylii
- garść świeżej kolendry
- garść świeżej natki pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- sok z 1 limonki
- 1 łyżka oliwy
- sól
- pieprz
Obierz awokado ze skórki i wyjmij pestkę. Pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do blendera razem z resztą składników. Zmiksuj na gładką masę i gotowe!
Śliwka
Ale kolor. taki piękny! Robiłam ostatnio pastę z awokado i potwierdzę, że warto spróbować :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam! I dzisiaj kupiłam nowe awokado.
OdpowiedzUsuńCudny kolor!
Cudowny kolor :) Bardzo lubię takie pasty.
OdpowiedzUsuńWyglada przepieknie i choc za awokado nie przepadam, skosztowalabym troche, chocby po to, by poprawic sobie humor cala ta zielenia :)
OdpowiedzUsuńidealne! muszę zrobić!
OdpowiedzUsuńPieknie sie prezentuje:) Zielony to moj ulubiony kolor hehe Smaczne i zdrowe:)
OdpowiedzUsuńskusze sie i jutro ja popelnie:)
OdpowiedzUsuńLubie taką pastę (choć nie dodawałam nigdy do niej świeżych ziół), fajnie sprawdza się zamiast masła :)
OdpowiedzUsuńAle ta past musi pachnieć!
OdpowiedzUsuńJaka piękna zieleń! Już dla samego koloru chętnie ją zrobię, na poprawę humoru:)
OdpowiedzUsuńOj tak, ten kolor jest magiczny!
OdpowiedzUsuńAle śliczny kolor! Bardzo lubię takie pasty :)
OdpowiedzUsuńAle intensywnie zielona! Przepięknie i przesmacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńHehe,toż to zwykłe guacamole :)
OdpowiedzUsuńZielone czytaj zdrowe, widać ze zdrowe, bo smacznie wygląda!
OdpowiedzUsuńZelektryzował mnie kolor! Od razu poczułam przypływ energii:)
OdpowiedzUsuńnie będe oryginalna; niesamowity kolor!
OdpowiedzUsuńakurat mam jedno dojrzałe awokado, ale niestety brak kolendry i bazylii - ta druga w ogóle nie chce mi się trzymać o tej porze roku, a cuda wyczyniam, by ją utrzymać. :(
bardzo podoba mi się ten kolor chociaż nie lubię zbytnio awokado. ciekawa jestem czy taka pasta by mi zasmakowała?! :)
OdpowiedzUsuńJa zawsze robiłam w wersji z twarogiem i czosnkiem:). Bardzo zdrowe i w dodatku jakie pysznie!
OdpowiedzUsuńzielono i bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam tę pastę nawet bardziej niż guacamole. Zdrowe i pyszne:-)
OdpowiedzUsuńMoim zdaniem za dużo ziół, przytłaczają smakiem.
OdpowiedzUsuń