Bruschetta w innym wydaniu niż z pomidorami, pojawiła się już na blogu się w wersji z gruszką .
Dziś chciałam wam pokazać połączenie, które ostatnio smakowo mnie niezwykle zachwyciło. Na wykonanie bruschetty potrzebujemy mniej niż 6 minut i 5 świeżych składników. Tak prostą i zarazem wykwintną przekąską można na pewno uraczyć gości-smakoszy o wymagającym podniebieniu. Kto spróbuje? :)
Bruschetta z kozim serem, figą i roszponką
ciabatta/bagietka
świeże figi
ser kozi roladzie
roszponka
oliwa z oliwek
*miód
*ocet balsamiczny
Pieczywo kroimy w kromki, polewamy oliwą z oliwek i podgrzewamy w piekarniku lub tosterze kilka minut. Na bruschettę wykładamy kozi ser, plastry figi i posypujemy roszponką. Można także polać miodem lub octem balsamicznym.
Tosia
poluję na te figi i poluję, i upolować nie mogę:) a mam na nie taką chętkę jak oglądam takie cudo jak to powyżej:)
OdpowiedzUsuńJa poproszę :) Kozi ser i figi...racja...niesamowicie smakowite połączenie :)
OdpowiedzUsuńJejku z figą! Bardzo mi odpowiada!:)
OdpowiedzUsuńtakiej bruschetty jeszcze nie jadłam, ale czuje że by mi bardzo smakowała
OdpowiedzUsuńBardzo fajne połączenie smakowe :)
OdpowiedzUsuńKozi ser - jestem zdecydowanie na tak! :D
OdpowiedzUsuńJa się piszę na imprezkę!
OdpowiedzUsuńJa próbowałam w weekend.Zamiast roszponki była rukola.
OdpowiedzUsuńPyszne!
boska i przecudowna. w końcu muszę spróbować świeżej figi, aż mi wstyd że to jeszcze przede mną.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika
Super! Dziś jadłam i figi, i bruschettę (taką w klasycznym wydaniu) i nie wpadłam na to, żeby je połączyć :)
OdpowiedzUsuńfiga, ja też tylko suszoną jadłam i nie smakowała mi:) u Was zawsze takie smakołyki, dobrze mają z Wami :)
OdpowiedzUsuńpyszne smaki
OdpowiedzUsuńZachwycające przekąski:-) Figi uwielbiam, więc pewnie by mi bardzo smakowały:-)
OdpowiedzUsuńwychodzi na to, że mam wymagające podniebienie :p Uwielbiam zarówno figi, jak i kozi ser i roszponkę. Fantastyczne - w 100% coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńDziewczyny, same rarytasy tu serwujecie!!! swietne sa te bruschetty!! zdecydowanie porywam jedna choc wiem, ze na jednej by sie nie skonczylo :)
OdpowiedzUsuńOj tak! wygląda tak apetycznie, że mam ochote polizać monitor :)
OdpowiedzUsuńO mniam ! Piękne i ekskluzywnie smaczne ; )W sam raz na kolację ; )
OdpowiedzUsuńPrzepadam za każdym skladnikiem z osobna, wiec wszystko razem to już czysta miłość:)
OdpowiedzUsuńOto uosobienie mych marzeń z ostatnich dni ;). Sposobię się do polowania na figi :).
OdpowiedzUsuńUwielbiam kozi ser więc zapisuję do 100% wypróbowania :-) Wygląda oszałamiająco.
OdpowiedzUsuńFig jeszcze nigdy nie jadłam.. ale już chyba czas to zmienić :)
OdpowiedzUsuńcudowne, musiało być przepyszne :)
OdpowiedzUsuńWidziałam ostatnio podobne na kwestii smaku ;) Aż ślinka cieknie!
OdpowiedzUsuńWitaj, chciałabym takie cudeńka zrobić na imprezę , ale jak zrobić żeby chlebek nie namiękł po czasie i nie zrobił się gumowaty ? CZy chlebki muszę zrobić w piekarniku da takiego stopnia jak sucharki ?
OdpowiedzUsuńpozdrawiam Marta