poniedziałek, 10 października 2011

Bruschetta z kozim serem, figą i roszponką

 
Bruschetta w innym wydaniu niż z pomidorami, pojawiła się już na blogu się w wersji z gruszką
Dziś chciałam wam pokazać połączenie, które ostatnio smakowo mnie niezwykle zachwyciło. Na wykonanie bruschetty potrzebujemy mniej niż 6 minut i 5 świeżych składników. Tak prostą i zarazem wykwintną przekąską można na pewno uraczyć gości-smakoszy o wymagającym podniebieniu. Kto spróbuje? :)


Bruschetta z kozim serem, figą i roszponką
ciabatta/bagietka
świeże figi
ser kozi roladzie
roszponka
oliwa z oliwek
*miód
*ocet balsamiczny

Pieczywo kroimy w kromki, polewamy oliwą z oliwek i podgrzewamy w piekarniku lub tosterze kilka minut. Na bruschettę wykładamy kozi ser, plastry figi i posypujemy roszponką. Można także polać miodem lub octem balsamicznym.

Tosia

24 komentarze:

  1. poluję na te figi i poluję, i upolować nie mogę:) a mam na nie taką chętkę jak oglądam takie cudo jak to powyżej:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja poproszę :) Kozi ser i figi...racja...niesamowicie smakowite połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jejku z figą! Bardzo mi odpowiada!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. takiej bruschetty jeszcze nie jadłam, ale czuje że by mi bardzo smakowała

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo fajne połączenie smakowe :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kozi ser - jestem zdecydowanie na tak! :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja się piszę na imprezkę!

    OdpowiedzUsuń
  8. Ja próbowałam w weekend.Zamiast roszponki była rukola.
    Pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  9. boska i przecudowna. w końcu muszę spróbować świeżej figi, aż mi wstyd że to jeszcze przede mną.

    Pozdrawiam

    Monika

    OdpowiedzUsuń
  10. Super! Dziś jadłam i figi, i bruschettę (taką w klasycznym wydaniu) i nie wpadłam na to, żeby je połączyć :)

    OdpowiedzUsuń
  11. figa, ja też tylko suszoną jadłam i nie smakowała mi:) u Was zawsze takie smakołyki, dobrze mają z Wami :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Zachwycające przekąski:-) Figi uwielbiam, więc pewnie by mi bardzo smakowały:-)

    OdpowiedzUsuń
  13. wychodzi na to, że mam wymagające podniebienie :p Uwielbiam zarówno figi, jak i kozi ser i roszponkę. Fantastyczne - w 100% coś dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Dziewczyny, same rarytasy tu serwujecie!!! swietne sa te bruschetty!! zdecydowanie porywam jedna choc wiem, ze na jednej by sie nie skonczylo :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Oj tak! wygląda tak apetycznie, że mam ochote polizać monitor :)

    OdpowiedzUsuń
  16. O mniam ! Piękne i ekskluzywnie smaczne ; )W sam raz na kolację ; )

    OdpowiedzUsuń
  17. Przepadam za każdym skladnikiem z osobna, wiec wszystko razem to już czysta miłość:)

    OdpowiedzUsuń
  18. Oto uosobienie mych marzeń z ostatnich dni ;). Sposobię się do polowania na figi :).

    OdpowiedzUsuń
  19. Uwielbiam kozi ser więc zapisuję do 100% wypróbowania :-) Wygląda oszałamiająco.

    OdpowiedzUsuń
  20. Fig jeszcze nigdy nie jadłam.. ale już chyba czas to zmienić :)

    OdpowiedzUsuń
  21. cudowne, musiało być przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Widziałam ostatnio podobne na kwestii smaku ;) Aż ślinka cieknie!

    OdpowiedzUsuń
  23. Witaj, chciałabym takie cudeńka zrobić na imprezę , ale jak zrobić żeby chlebek nie namiękł po czasie i nie zrobił się gumowaty ? CZy chlebki muszę zrobić w piekarniku da takiego stopnia jak sucharki ?
    pozdrawiam Marta

    OdpowiedzUsuń

Ze względu na sporą ilość przychodzącego spamu, byłyśmy zmuszone włączyć na kilka dni weryfikacje obrazkową.
Z góry przepraszamy za utrudnienia przy komentowaniu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...