niedziela, 30 listopada 2014

Śniadanie do łóżka #163: Pasta jajeczna z awokado


Aż trudno uwierzyć jak dawno nie robiłam pasty jajecznej. Jestem wielką fanką wszelkich past, od pysznej, pomidorowej z wędzonej makreli (koniecznie z wkrojonymi konserwowymi ogórkami) po hummusy, czy owocowe smarowidła. To chyba najlepsza forma nakarmienia wielu osób- stawiamy miskę pysznej pasty, kromki chleba i jedziemy:)

Prawdziwego powera jednak doda wam to pyszne i niezwykle proste smarowidło- pasta jajeczna z awokado. Minimum składników, maksimum smaku.

Najlepiej wybrać jeszcze twarde awokado. Zwykle szukamy tych przejrzałych i miękkich, ale w tej konfiguracji fajnie jest gdy chrupie w zębach.

Na śniadanie, drugie śniadanie, kolację czy przekąskę. Do dzieła!

Pasta jajeczna z awokado 

- 3 jajka
- 1 małe awokado
- 4 łyżki majonezu
- pół pęczka młodego szczypiorku
- sól
- pieprz

  1. Ugotuj jajka na twardo, zahartuj i zdejmij skorupkę. 
  2. Poszatkuj jajka. 
  3. Przekrój awokado na pół, wyjmij pestkę i obierz je ze skórki. 
  4. Poszatkuj awokado i dodaj do jajka.
  5. Poszatkuj szczypiorek i dodaj do jajka z awokado.  
  6. Dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem. 
Śliwka

4 komentarze:

  1. awokado i jajka to taka moja osobista klasyka śniadaniowa na tostach, uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z awokado muszę spróbować. Generalnie nie bardzo się z nim lubię, ale może w paście posmakuje mi?
    Jak tu u Was łądnie jest! Dawno chyba nie byłam...
    Pozdrowienia :)

    OdpowiedzUsuń

Ze względu na sporą ilość przychodzącego spamu, byłyśmy zmuszone włączyć na kilka dni weryfikacje obrazkową.
Z góry przepraszamy za utrudnienia przy komentowaniu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...