czwartek, 10 marca 2011

Grzanki z kiełkami i suszonymi pomidorami

 Wiosna się zbliża do nas wielkimi krokami! Dlatego nabrałam ochoty na coś lekkiego i kolorowego. Zabawne jest to, że czasem z kilku prostych składników można stworzyć apetyczne arcydzieło, które swoim smakiem przebija skomplikowane i wyszukane dania. Tak właśnie jest z tymi grzankami, wystarczy bagietka, oliwa z oliwek, kiełki, suszone pomidory i danie gotowe! Czuję, że grzanki te wejdą na stałe do mojego wiosennego menu.

Grzanki z kiełkami i suszonymi pomidorami
bagietka
5 suszonych pomidorów
2 łyżki zalewy z suszonych pomidorów
kiełki (u mnie kiełki lucerny)
kilka listków rukoli
oliwa z oliwek
pieprz

Pokrojone kawałki bagietki polewamy odrobiną oliwy z oliwek i grillujemy lub podpiekamy kilka minut w piekarniku. W tym czasie kroimy suszone pomidory i łączymy je z kiełkami oraz listkami rukoli. Całość polewamy zalewą z suszonych pomidorów i przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Wykładamy na podpieczoną bagietkę, gotowe!


Tosia

8 komentarzy:

  1. Fajna przedwiosenna przekąska
    http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale urocze grzanki. Zwłaszcza te kiełki!

    OdpowiedzUsuń
  3. te pyszniutkie grzanki to w sam raz dla mnie, bo suszone pomidory to ja uwielbiaaam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mnie burczy w brzuchu na widok tych grzanek! Wiosenne i pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  5. świetne!Jesteśmy fanami grzanek w każdej postaci :)

    OdpowiedzUsuń

Ze względu na sporą ilość przychodzącego spamu, byłyśmy zmuszone włączyć na kilka dni weryfikacje obrazkową.
Z góry przepraszamy za utrudnienia przy komentowaniu :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...