tag:blogger.com,1999:blog-4338328264770065997.post4654469583276114180..comments2024-03-19T09:06:24.345+01:00Comments on burczymiwbrzuchu: Akademia burczymiwbrzuchu #3: Jak ugotować bulion (część 1)burczymiwbrzuchuhttp://www.blogger.com/profile/11809905006290932238noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-4338328264770065997.post-35275590190549610522016-09-24T20:50:42.678+02:002016-09-24T20:50:42.678+02:00Bardzo praktyczny przepis!Bardzo praktyczny przepis!Jak Ona Gotuje ?https://www.blogger.com/profile/05753819344315612563noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4338328264770065997.post-45935838050834354282016-09-21T14:43:11.578+02:002016-09-21T14:43:11.578+02:00Świetny wpis! U mnie wywary również są podstawą - ...Świetny wpis! U mnie wywary również są podstawą - gotuje je prawie co tydzień. Później przelewam do litrowych opakowań i mrożę. Wcześniej robiłam wywary drobiowe, odkąd córka je z nami, najczęściej gotuję na wywarach warzywnych. Ale Twój wywar wołowy brzmi przepysznie! Narobiłaś mi smaka jak nic!Kittyhttps://www.blogger.com/profile/15567941393313747986noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4338328264770065997.post-69705635202151720212016-09-21T11:52:47.233+02:002016-09-21T11:52:47.233+02:00Świetny wpis, w najbliższym czasie wypróbuje :)Świetny wpis, w najbliższym czasie wypróbuje :)Magdahttps://www.blogger.com/profile/03768872863404105498noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4338328264770065997.post-70194547974324962162016-09-21T07:53:10.968+02:002016-09-21T07:53:10.968+02:00Super! Ahh no przecież, zapomniałam dopisać o liśc...Super! Ahh no przecież, zapomniałam dopisać o liściach selera, czy np. kalarepki, por u mnie ląduje w garnku cały, także z listkami :)<br />Miłego pyrkania!burczymiwbrzuchuhttps://www.blogger.com/profile/11809905006290932238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4338328264770065997.post-82764119843698103502016-09-21T07:52:05.913+02:002016-09-21T07:52:05.913+02:00Nigdy tego dokładnie nie sprawdziłam, myślę, że na...Nigdy tego dokładnie nie sprawdziłam, myślę, że na kubek mniej więcej dwie kostki, ale to dlatego, że to szybkie i klasyczne buliony. Mniej kostek by wyszło przy specjalnie skoncentrowanym bulionie, wspominałam we wpisie przy consomme o podwójnym bulionie, taki by się tu sprawdził lepiej :) Ja sobie mrożę często trochę kostek tak przy okazji :) Ale tak czy siak warto, dla smaku i zdrowia, domowy bulion górą!burczymiwbrzuchuhttps://www.blogger.com/profile/11809905006290932238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4338328264770065997.post-70517337857363731962016-09-21T07:51:23.448+02:002016-09-21T07:51:23.448+02:00Dzięki :) Tak, podwójnie skoncentrowany, zatem jeś...Dzięki :) Tak, podwójnie skoncentrowany, zatem jeśli go przelejemy do formy na kostki lodu i zamrozimy to w jednej kostce będzie więcej smaku niż z klasycznego bulionu. Tylko nie dopisałam, że gotując mięso w bulionie też trzeba ściągnąć szumowiny, a potem go odcedzić, aby był klarowany.<br />T.burczymiwbrzuchuhttps://www.blogger.com/profile/11809905006290932238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4338328264770065997.post-67637459937164738942016-09-20T23:28:46.257+02:002016-09-20T23:28:46.257+02:00Ooooo u mnie też dziś pyrkało. Latem lubię włożyć ...Ooooo u mnie też dziś pyrkało. Latem lubię włożyć jeszcze wszystkie zieloności: pora i liście selera. Z imbirem nie próbowałam, ale nic straconego. Zapewne niebawem kolejna porcja będzie pyrkać- taki sezon.<br />Gorący Bulion(zupy inne też) wlewamy do słoików, zakręcam, odstawiam "do góry dnem" i spokojnie miesiąc w lodówce wytrzyma. Bulion akurat do różnych pojemnościowo słoików bo czasem potrzeba go tylko trochę a czasem więcej.zosia.samosiahttps://www.blogger.com/profile/16855402970597663141noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4338328264770065997.post-89485217391039544872016-09-20T19:39:06.757+02:002016-09-20T19:39:06.757+02:00A ile takich zamrożonych kostek zastępuje jedną ko...A ile takich zamrożonych kostek zastępuje jedną kostkę rosołową?:)Baśniadahttps://www.blogger.com/profile/07263377946044508108noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4338328264770065997.post-35364229012096841332016-09-20T19:24:09.782+02:002016-09-20T19:24:09.782+02:00Wow, Tosia, kawał dobrej roboty!;) Naprawdę super ...Wow, Tosia, kawał dobrej roboty!;) Naprawdę super ;) mam pytanie co do consommé- podwójny rosół oznacza podwójnie skoncentrowany, a nie że podwójnej objętości? Julia Szczepanekhttps://www.blogger.com/profile/15988366950242751684noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4338328264770065997.post-30214423694279471382016-09-20T19:24:03.846+02:002016-09-20T19:24:03.846+02:00Wow, Tosia, kawał dobrej roboty!;) Naprawdę super ...Wow, Tosia, kawał dobrej roboty!;) Naprawdę super ;) mam pytanie co do consommé- podwójny rosół oznacza podwójnie skoncentrowany, a nie że podwójnej objętości? Julia Szczepanekhttps://www.blogger.com/profile/15988366950242751684noreply@blogger.com